• Incl.Excl.
    BTW
  • Klantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
        SoccerConcepts - Dinsdag 8 Juli 2024

        Voetbalfeestje voor kinderen

        Voetbalfeestje voor kinderen: organiseer je eigen EK!

        Op zoek naar een origineel kinderfeestje? Als jouw kind een echte voetballer is, zal die ook zeker de smaak van het EK te pakken hebben. Wat beter dan die twee te combineren? Het resultaat: een voetbalfeestje rondom het EK. In deze blog van Soccer Concepts leggen we je graag uit hoe je dit kunt aanpakken, met leuke spelletjes en wedstrijden die je op het kinderfeestje van jouw kinderen kunt spelen. Lees snel verder!

        Je eigen mini-EK

        Als je het EK als thema voor je kinderfeestje pakt, is een voordehandliggend spel om te spelen een mini-EK. Hiervoor heb je wel een redelijk grote groep kinderen nodig, maar zodra die aanwezig is, kan je het voetbal feestje van je kind aftrappen. Hoe je dit doet? Je zorgt voor minstens 16 kinderen, en deelt die op in 8 teams van 2. Zet een klein veldje uit met natuurlijk aan beide kanten een jeugdgoal en laat ieder team een land kiezen dat meedoet aan het EK.

        Wil je voor de kinderen het voetbal nog interessanter maken? Werk dan ook daadwerkelijk met een groepsfase en een knock-outfase! Zorg er wel voor dat iedereen mee kan doen, dus dat de nummers 3 en 4 van elke poule ook nog strijden voor een prijs onderling. Zo regel je een voetbalfeestje zonder te veel gedoe!

        Voetbal voor kinderen: de minigames

        Aangezien geen kind tijdens een voetbalfeestje wil wachten, is het belangrijk om ook het juiste aanbod te hebben in minigames die ze kunnen spelen. Even geen wedstrijd, dan zorg je voor voetbal voor kinderen op een andere manier. We geven je een paar voorbeelden!

        Tsjoek voetbal

        Iedereen kent van gymlessen wel tsjoekbal: je gooit de bal zo hard mogelijk in een tsjoek, zodat je tegenstander de bal niet kan vangen. Lukt het jou team om de bal te vangen nadat deze in de tsjoek is gegooid, dan krijg je een punt.

        Bij tsjoek voetbal doe je in principe hetzelfde, alleen gooi je hier natuurlijk niet, maar vang je. Om het voetbalfeestje wel zo vlot mogelijk te laten verlopen, is het handig als je hier geen scheidsrechters op zet en ook dat je het probeert plaats te laten vinden op afstand van het veld waar je daadwerkelijke EK plaatsvindt. Hierdoor wordt het een spel waar de kinderen lekker op los kunnen gaan.

        Wie schiet het hardst?

        Over het algemeen is voetbal een teamsport. Het groepsgevoel heerst dus tijdens voetbalfeestjes, maar soms is het ook leuk om erachter te komen wie individueel er het meest in huis heeft. Dit kun je bijvoorbeeld doen met een snelheidsmeter, waardoor je kunt meten wie er het hardst kan schieten. Het fijne aan deze oefening is dat het niet per sé iets zegt over hoe goed je kunt voetballen. Er is dus wel een winnaar, maar geen verliezers, wat bij kinder voetbal ook erg belangrijk is.

        Olympische Spelen

        Ben je op zoek naar een voetbalfeestje met een iets ander thema dan het EK? Dan kun je ook kiezen voor de Olympische Spelen. In plaats van alleen te voetballen, speel je ook andere spelletjes, maar nu met een voetbaltouch! Speel bijvoorbeeld voetvolleybal: je spant een voetvolleyset en speelt met de algemene voetvolleyregels. Oftewel: de bal mag niet stuiteren en teamgenoten mogen maximaal twee keer overspelen voordat de bal terug over het net gaat. De score bepaal je zelf!

        Welk team gaat er winnen?

        Dit jaar staan we natuurlijk allemaal achter ons Nederlands elftal, maar op jouw voetbalfeestje wint er misschien wel iemand anders. Gelukkig is dat niet waar het om gaat, aangezien iedereen een leuke tijd heeft en jij je kind het voetbalfeestje van diens leven geeft. Op naar het WK!

        Nieuws

        Recente artikelen

        Vergelijk 0

        Voeg nog een product toe (max. 5)

        Start vergelijking