• Incl.Excl.
    BTW
  • Klantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
        SoccerConcepts - Dinsdag 8 Juli 2024

        Keeperstraining: 6 leuke oefeningen

        Wist je dat sinds dit seizoen Manuel Neuer de keeper met de meeste clean sheets in de Champions League ooit is? Het zal je niet verbazen: Manuel Neuer is niet alleen een keeper met een geweldige reflex, maar hij bezit ook over alle andere vaardigheden die je als keeper nodig hebt. Daar is genoeg keeperstraining aan vooraf gegaan! Als jij met je vereniging de nieuwe Manuel Neuer wil opleiden, zul je deze keeperstraining ook moeten gaan uitvoeren. We helpen je met 5 leuke oefeningen die je gelijk kunt uitvoeren!

        Reflex: pionnen training

        Misschien wel de belangrijkste vaardigheid die je als keeper kunt hebben, is je reflex. Een goede manier om dit te trainen is door een balverdeler voor de goal te leggen. Je vraagt aan de spelers van je team om over de grond af te werken, zodat de bal over de balverdeler rolt en van richting verandert. De keeper wordt zo last-minute uitgedaagd om de bal die van richting verandert, alsnog te keren. Dit is één van de leukste keeperstraining spelletjes, omdat niet alleen je keeper hiermee traint maar de rest van je team ook!

        Wil je dit iets meer low-budget aanvliegen, dan kun je natuurlijk ook gewoon pionnen gebruiken! Het effect zal iets minder sterk zijn, maar alsnog genoeg om een goede reflex te trainen.

        Reflex: 180 graden draaien

        Een training waar je helemaal geen keeperstraining materiaal voor nodig hebt is de draaioefening. Je hebt hiervoor slechts twee man nodig: de keeper en iemand die de bal wil aangooien. De keeper begint met zijn rug naar de werper toe. Zodra de keeper zich omdraait, gooit de werper de bal aan de linker- of rechterkant van de keeper. Aan de keeper om in zijn draai toch nog de bal te vangen! Met deze training oefen je niet alleen reflex, maar ook balans. Het is tegelijkertijd ook een hele goede warming-up. Je kunt voor deze oefening ook een rebounder gebruiken!

        Positionering: vrije trappen

        De kans is groot dat je tijdens je trainingen sowieso vrije trappen oefent, aangezien het een situatie is die in veel wedstrijden voorkomt. Toch is dit ook belangrijk om mee te nemen als je je keeperstraining wil oefenen, alleen leg je in dit geval de controle bij de keeper. De coach bepaalt waar de vrije trap genomen wordt, vervolgens is het aan de keeper om zichzelf en de muur te positioneren. Deze keeperstraining maakt de keeper goed bewust van zijn spelomgeving, wat in wedstrijden direct overgenomen kan worden.

        Deze keeperstraining kan ook zonder spelers in de muur worden gespeeld. Maak in dit geval gebruik van onze Dummy trainingspop!

        Inschattingsvermogen: 1 tegen 1

        Een manier om het inschattingsvermogen van de keeper direct te testen is door hem 1 tegen 1 tegen je spits of andere spelers te laten gaan. Deze oefening is erg eenvoudig: je hebt er eigenlijk alleen een bal voor nodig. Je keeper start op de lijn van zijn doel, je spelers op 30 meter afstand. De coach staat hier tussenin en speelt met een balschietmachine de bal in het midden: aan de keeper om te bepalen of deze wil uitkomen of dat deze zich toch ergens anders wil neerzetten. In een wedstrijd komen deze situaties ook vaak voor, waardoor het een goede keeperstraining is.

        Kracht: de powergordel

        Tijdens een training kun je corners oefenen en zo zien of de keeper de bal vangt. Lukt dit, dan is dit een goed begin, maar helemaal realistisch aan het spelbeeld in de wedstrijd is het niet. Een keeper kan hier namelijk veel meer tegenstand verwachten! Een manier om dit realistisch na te bootsen, is door gebruik te maken van een powergordel. Deze draagt de keeper, zodat hij tegenstand krijgt wanneer hij springt. De uitdaging om de bal succesvol te vangen wordt een stuk lastiger, maar daardoor alleen maar realistischer.

        Wil je de krachttraining ook voor de rest van het team aanbieden, maak dan gebruik van onze slalomstangen!

        Uittrap: lijnvoetbal

        Een goede keeperstraining voor de jeugd is oefenen op de uittrap. Lijnvoetbal is hier vaak ook nog veel minder vanzelfsprekend, waardoor je gelijk twee vliegen in één klap slaat. Met pionnen zet je een veld uit, die je verdeelt in een stuk voor je verdedigers, een stuk voor je middenvelders en een stuk voor je aanvallers. Het is aan jouw keeper om de juiste spelers te bereiken, op jouw commando. Het ideale aan deze keeperstraining is dat je er niet alleen de uittrap en het overzicht van je keeper mee traint, maar ook de aanname van je spelers, die constant hoge ballen op zich afgespeeld krijgen.

        Oefenen maar!

        Met deze vijf trainingen leg jij de basis om de nieuwe Manuel Neuer in je vereniging te vinden! Voor lagere niveaus kan het best nog wel eens lastig zijn om een keeper te vinden; we hopen dat aan de hand van deze leuke keeperstraining oefeningen jij dit aantrekkelijker kan maken. Succes!

        Nieuws

        Recente artikelen

        Vergelijk 0

        Voeg nog een product toe (max. 5)

        Start vergelijking