• Incl.Excl.
    BTW
  • Soutien à la clientèle
    0
    Fermer
      mardi 19 septembre 2024

      Alle nieuwe voetbalregels voor dit seizoen!

      Alle nieuwe voetbal regels waar jij dit seizoen aan moet voldoen!

      Voetbal is een simpel spel, waarin de basisregels over het algemeen niet veranderen. Toch zijn er bijna elk seizoen nieuwe voetbal regels, vooral in het jeugdvoetbal. Hier worden namelijk regelmatig nieuwe voetbal regels getest, die worden doorgevoerd als ze goed bevallen. We zetten een paar van de nieuwe voetbal regels voor je op een rijtje, zodat jij deze binnen je club kunt doorvoeren.

      1. De zelfpass

      Wanneer een vrije trap wordt toegekend, was het altijd de regel om naar iemand anders te passen of om direct op doel te schieten. Dit is niet langer het geval! Met de nieuwe voetbal regels mag je namelijk ook naar je zelf passen. Oftewel, je legt de bal stil en dribbelt verder. Hierdoor komen er nieuwe tactieken kijken bij een vrije trap, aangezien je heel snel door kunt spelen. Ook als verdediger moet je dus alert blijven, want er wordt doorgespeeld voordat je het doorhebt.

      2. Intrap en indribbel

      De regels van het voetbal worden ook compleet aangepast op het gebied van de ingooi, de corner, de aftrap en de doelschop. In al deze gevallen mag je namelijk ook dribbelen, waardoor je veel sneller het spel kunt hervatten. Bij een ingooi mag je ook trappen, waardoor je deze situatie als een verkapte ingooi kunt inzetten. De tegenstander moet wel dezelfde afstand houden als dat je gewend bent, waardoor je wel enige ruimte hebt om je aanval te beginnen. Let wel op: er mag niet direct gescoord worden uit een intrap, net zoals bij de ingooi al niet mocht.

      3. Tijdstraf

      Gele kaarten en rode kaarten zijn zo goed als passé in de jeugd. Gelukkig gaat het er hier sowieso vaak wat milder aan toe, maar de straffen zijn nu ook anders. Er wordt namelijk niet meer gestraft met een typische gele kaart, maar met een tijdstraf. Pak je geel, dan moet je 10 minuten buiten het veld wachten. Pak je daarna nog een keer geel (en dus eigenlijk rood), dan mag je niet meer mee doen. Maar, na 10 minuten wachten mag er wel een nieuwe speler voor jou terug het veld in. Nog steeds een straf dus, maar net een andere uitvoering.

      4. Vliegensvlug wisselen

      Niet langer wordt het spel onderbroken om een wissel uit te voeren, dit mag nu heel snel onderling. Het spel hoeft hiervoor dus niet stil te liggen, maar de wissel moet wel op de middellijn plaatsvinden, zodat het enigszins overzichtelijk blijft. Spelers die gewisseld zijn, mogen ook weer terug het veld in. Net als altijd is het van de competitie afhankelijk hoeveel wissels er uitgevoerd mogen worden.

      5. Nieuwe regels buitenspel in voetbal

      Een regel die voor veel amateurspelers minder interessant is, zijn de nieuwe regels voor buitenspel in het voetbal. Met de komst van de videoscheidsrechter is hier veel gedoe over geweest: wanneer is iets wel en wanneer is iets niet buitenspel? In de nieuwe regels dit voetbal seizoen geldt dat er enkel sprake is van buitenspel als een speler een bal volledig onder controle heeft. Is er sprake van een per ongeluk aanraking zonder persoonlijk gevolg, dan staat de speler officieel dus geen buitenspel.

      Welke voetbal regels worden meegenomen?

      Het is elk seizoen een vraag welke voetbal regels meegenomen worden en gepromoveerd worden naar een algemene voetbal regel. Speel jij dit seizoen met de nieuwe regels, dan zijn wij erg benieuwd wat jij ervan vindt. Werken deze regels, of niet?

      Nieuws

      Recente artikelen

      Comparer 0

      Ajouter un autre produit (max. 5)

      Commencer la comparaison